Aveņu parfē - «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Linda Tellgrena savā blogā „Lindas virtuve” raksta: „Es mīlu ēdienu”. Tas iedvesmojis Ilzi Jurkāni doties pie Lindas, lai smeltos idejas jaunām receptēm. Raidījumā „Es mīlu ēdienu” uzzini, kā pagatavot aveņu parfē.

Šobrīd Linda publicē receptes un raksta žurnāliem un arī nākotni viņa vēlas saistīt ar ēst gatavošanu. Linda arī apsver iespēju mācīties, tomēr viņa nav no tiem cilvēkiem, kas strikti nosprauž mērķi un tad dodas uz to. Viņa drīzāk peld pa straumi un ir atvērta iespējām.

Aveņu parfē

Sastāvdaļas

(10-15 porcijām)

  • 8 olu dzeltenumi
  • apmēram 800 g aveņu ievārījuma (daudzumu var variēt pēc savas salduma izjūtas)
  • 150 g pūdercukura
  • 1 litrs saldā krējuma (35%)
  • 2-3 tējkarotes vaniļas cukura
  • pasniegšanai – svaigas vai atlaidinātas avenes

Pagatavošana

Sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, līdz masa kļuvusi balta un pufīga. Pievieno arī vaniļas cukuru. Kārtīgi iemaisa aveņu ievārījumu.

Uzputo saldo krējumu, līdz tas iegūst putukrējuma konsistenci un uzmanīgi iecilā aveņu ievārījuma masā.

Saldā krējuma un aveņu masu ielej bļodā vai saldēdiena traukā un liek saldētavā. Ik pa 20 minūtēm no saldētavas trauku izņem un tā saturu apmaisa, kopā atkārto 2-3 reizes.

No saldētavas izņem apmēram 10 minūtes pirms pasniegšanas. Pasniedz ar svaigām vai atlaidinātām avenēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti