Nogaršo ar Pieci

Nogaršo ar Pieci. Astotā recepte

Nogaršo ar Pieci

Nogaršo ar Pieci. Desmitā recepte

Nogaršo ar Pieci. Devītā recepte

Auksto zupu var gatavot arī no rjaženkas vai airāna. Pavāra ieteikumi

Aukstajai zupai nav jābūt garlaicīgai – to var pagatavot gan no dažādiem piena produktiem, airāna, rjaženkas. Var arī vispār bez piena produktiem, sablendējot saulespuķu sēklas un Indijas riekstus ar ūdeni, šādā veidā radot vegānisko versiju, Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" ar garšu variācijām dalījās pavārs Renārs Purmalis.   

Visiem ir labi pazīstama klasiskā aukstā zupa ar bietēm un kefīru, arvien lielāku popularitāti iemanto arī aukstā zupa ar jogurtu, gurķiem, ābolu un zaļumiem, taču tās nav vienīgās aukstās zupas versijas, ko ir vērts izmēģināt, uzsvēra Purmalis.  

Interesants aukstās zupas veids ir, par pamatu izmantojot rjaženku –  piena produktu, kas nāk no Ukrainas. Rjaženka atšķiras ar to, ka ir izgatavota no karsēta piena. Gatavojot auksto zupu, rjaženkai var pievienot sagrieztus marinētus gurķus, ābolus, spinātus un redīsus. 

Izmēģināt jaunas aukstās zupas garšas var, arī izmantojot airānu, kas ir Rietumāzijā, Vidusāzijā un Dienvidāzijā populārs jogurta un ūdens dzēriens. Tam klāt var pievienot sojas mērci, svaigu papriku, sakapātu čili un kūpinātu vistu. 

Ja ir vēlme izmēģināt vegānu aukstās zupas alternatīvu, par bāzi var izvēlēties saulespuķu sēkliņas un Indijas riekstus. Tos kopā ar ūdeni sablenderē līdz kefīra konsistencei līdzīgai masai. Tad klāt var pievienot klasiskās konservētās bietes, svaigus mazos spinātus, redīsus un apceptus kartupeļus. 

Atsevišķa auksto zupu pasaule ar daudzām vegāniskām iespējām ir gaspačo. Lai pagatavotu klasisku gaspačo, sablendē nogatavojušos, sulīgus tomātus kopā ar sarkano sīpolu, koriandru, pētersīļiem un dillēm.  Var izmantot un eksperimentēt ar dažādām tomātu šķirnēm un krāsām. Tomātu zupu pasniedz ar grauzdētu maizi un pesto. 

Citu zupu receptes

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt