Aukstās zupas bez kefīra. Trīs receptes

Aukstās zupas ir viens no iecienītākajiem ēdieniem vasaras karstuma viļņos. Lai gan visbiežāk tās pazīstam, gatavotas uz kefīra bāzes, tomēr ēdienkartes dažādošanai var izmēģināt arī citas receptes.

Aukstā sakņu un dārzeņu zupa

Nepieciešams:

  • 2,5 litri ūdens;
  • 200 grami spinātu;
  • 2 ēdamkarotes bez kaudzes kviešu miltu;
  • 200 grami kartupeļu;
  • 200 grami biešu;
  • 10 redīsi;
  • 2 svaigi gurķi;
  • 3 karotes tomātu biezeņa;
  • 100 grami skāba krējuma;
  • sāls, pipari pēc garšas;
  • dilles un lociņi pēc garšas;
  • ''Doktordesa'' vai cīsiņi (var arī nelikt).

Pagatavošana:

Bietes un kartupeļus nomizo, sagriež garenos gabaliņos. Pirmās vāra bietes. Kad tās gandrīz mīkstas, pievieno kartupeļus un sasmalcinātus spinātus. Kad visi produkti izvārījušies, zupu uztumē ar miltiem, pievieno tomātu biezeni un atdzesē. Atdzesētai zupai piejauc ripiņās sagrieztus, viegli apsālītus redīsus un gurķīšus, kā arī desu. Pievieno sāli un sakapātus zaļumus.

Aukstā dārzeņu zupa

  • Litrs ūdens;
  • 2 burkāni;
  • neliels ziedkāposts;
  • 100 grami svaigu zaļo zirnīšu;
  • 3 gurķi;
  • 2 cieti vārītas olas;
  • 100 grami skābā krējuma;
  • zaļumi;
  • sāls, cukurs, etiķis pēc garšas.

Pagatavošana:

Sālsūdenī liek vārīties kubiņos sagrieztus burkānus. Kad tie līdz pusei mīksti, pievieno sadalītus ziedkāpostus un zirnīšus. Vāra, līdz dārzeņi mīksti. Atdzesē un pievieno sagrieztus gurķus, sakapātu olu, sakapātus zaļumus, krējumu, garšvielas, mazliet etiķa. Samaisa un pasniedz.

Gaspačo jeb aukstā tomātu zupa "Īsto latvju saimnieču" gaumē

Aukstā un aromātiskā tomātu zupa, ko Sandra Icaka gatavo savā piemājas saimniecībā "Padegas", spirdzinās karstā vasaras dienā.

Nepieciešams

  •     2–3 tomāti
  •     2–3 paprikas
  •     3–4 gurķi
  •     250 g fetas jeb sālījumā nogatavināta mīkstā siera
  •     olīvas
  •     dilles
  •     baziliks
  •     2–3 daiviņas ķiploka
  •     1 ēdamk. medus
  •     2–3 vārītas olas
  •     sāls
  •     0,5 l dārzeņu lečo
  •     3 l tomātu sulas (no pašu krājumiem vai veikalā pirktās)

Pagatavošana

Visas sastāvdaļas sasmalcina – sagriež nelielos gabaliņos vai sakapā, ber lielā katlā, pielej tomātu sulu un samaisa. Pasniedz atdzesētu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt