Aukstajai zupai kopā ar zaļumiem var pievienot visdažādākos savvaļas augus, arī tos, ko pazīst kā nezāles. Ēdāji to droši vien nepamanīs, pārliecināts ir Purmalis. Viņš aukstajai zupai ieteica pievienot visiem labi zināmo nezāli gārsu.
Nepieciešams:
-
svaigas bietes
-
svaigs gurķis
-
dilles
-
lociņi
-
gārsa
-
balzamiko etiķis
-
kefīrs vai paniņas
-
paipalu olas
Pagatavošana
Vispirms no svaigām bietēm izspiež biešu sulu. Tad paņem izmērā mazākās jaunās bietes, ietin tās folijā un cep ugunī vai cepeškrāsnī 220 grādos apmēram stundu. Ja bietes ir pavisam maza izmēra, tās var būt gatavas arī ātrāk, tāpēc jāuzmana.
Kamēr bietes cepas, sakapā svaigu gurķi un zaļumus, dilles, lociņus, gārsu vai kādus citus savvaļas augus. Kad bietes izcepušās, sagriež arī tās.
Visas sastāvdaļas liek bļodā, tām pievieno biešu sulu, nedaudz balzamiko etiķa un kefīru vai, ja zupa patīk šķidrāka, paniņas. Nobeigumā izvāra paipalu olas, tās vāra trīs minūtes, nomizo un uzliek uz jau gatavās aukstās zupas.