Nogaršo ar Pieci

Nogaršo ar Pieci. Piektā recepte

Nogaršo ar Pieci

Nogaršo ar Pieci. Astotā recepte

Nogaršo ar Pieci. Sestā recepte

Aukstā zupa ar ceptām bietēm un savvaļas augiem. Neparasti!

Saulainās vasaras dienas pašas saka priekšā, ka laiks mieloties ar auksto zupu. Klasisko recepti var atsvaidzināt, marinētu biešu vietā izmantojot ceptas un zupu papildinot ar gārsu,  Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" ieteica pavārs Renārs Purmalis.

Aukstajai zupai kopā ar zaļumiem var pievienot visdažādākos savvaļas augus, arī tos, ko pazīst kā nezāles. Ēdāji to droši vien nepamanīs, pārliecināts ir Purmalis. Viņš aukstajai zupai ieteica pievienot visiem labi zināmo nezāli gārsu. 

Nepieciešams: 

  • svaigas bietes

  • svaigs gurķis

  • dilles

  • lociņi

  • gārsa

  • balzamiko etiķis

  • kefīrs vai paniņas

  • paipalu olas

Pagatavošana

Vispirms no svaigām bietēm izspiež biešu sulu. Tad paņem izmērā mazākās jaunās bietes, ietin tās folijā un cep ugunī vai cepeškrāsnī 220 grādos apmēram stundu. Ja bietes ir pavisam maza izmēra, tās var būt gatavas arī ātrāk, tāpēc jāuzmana. 

Kamēr bietes cepas, sakapā svaigu gurķi un zaļumus, dilles, lociņus, gārsu vai kādus citus savvaļas augus. Kad bietes izcepušās, sagriež arī tās. 

Visas sastāvdaļas liek bļodā, tām pievieno biešu sulu, nedaudz balzamiko etiķa un kefīru vai, ja zupa patīk šķidrāka, paniņas. Nobeigumā izvāra paipalu olas, tās vāra trīs minūtes, nomizo un uzliek uz jau gatavās aukstās zupas. 

 

Piecas garšas

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt