Sadaļas Sadaļas

ASV Ņujorkas štatā sācies ziemas vīnogu ražas laiks

Ņujorkas štata ziemeļos beidzot var vākt sasalušo vīnogu ražu. Tā paredzēta īpaša ledus vīna ražošanai.

Gaisa temperatūra nu ir krietni zem nulles - tas nozīmē, ka Ņujorkas štatā ASV pienācis laiks ražot ledus vīnu. 

Metodes galvenā īpatnība – vākt un spiest, kad temperatūra ir pietiekami zema, lai sasaltu vīnogās esošais ūdens.

No vīnogām, kas sasalušas vīnogulājā, var iegūt saldāku, biezāku un koncentrētāku vīnu. Tas satur aptuveni 38 procentus cukura, salīdzinot ar 22 procentiem sulā, ko izmanto balto galda vīnu ražošanā.

"Kad mēs spiežam sasalušas vīnogas, mēs iegūstam neticami intensīvu, komplicētu sulu, tiesa tikai nelielā daudzumā," stāsta vīna dārzu īpašnieks Arts Hants.

Dažu vīnadārzu īpašnieki nenovāc daļu vīnogu rudens ražas laikā, cerībā no tām iegūt ledus vīnu.

Tas ir diezgan riskanti, jo atlikušo ražu var apēst putni vai sabradāt brieži.

Taču, ja nekas īpašs nenotiek un laika apstākļi ir atbilstoši, risks noteikti atmaksājas. Ledus vīns ir diezgan populārs Kanādā, un tam ir sena vēsture arī Vācijā, taču tas joprojām ieņem īpašu nišu ASV tirgū, kur par pudeli tiek prasīti 30 dolāri vai pat vairāk.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt