Alus maize – «Gatavo dabā!» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem un 1 mēneša.

LTV1 skatītāji ik otrdienu plkst.19.30 var vērot jaunu raidījumu "Gatavo dabā", kurā ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis kopā ar kādu, kurš mīl dabu tikpat ļoti, cik viņš pats, dodas dabā, lai izzinātu, izgaršotu un gatavotu.

Pirmajā garšu ekspedīcijā Renārs Purmalis pārgājienā kopā ar piedzīvojumu ekspertu Robertu Līci devās uz Gaujas Nacionālo parku, Kalēja alu, Strīķupi un gatavoja cūkgaļas šašliku, cukīni salātus ar bazilika pesto, biešu un alus maizi.

Alus maizes recepte

Sastāvdaļas:

  • 500 g pašbriestošo miltu
  • 250 g alus
  • šķipsniņa sāls
  • oregano

Gatavošana:

  1. Sajauc pašbriestošos miltus ar alu, šķipsniņu sāls un oregano.
  2. Ļauj uzbriest 30 minūtes, tad veido mazus kukulīšus un cep uz restēm. Vai arī lipina mīklu uz iesma un cep uz karstām oglēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti