Četrām porcijām nepieciešams:
- 1 dārzeņu buljona kubiņš
- 1 litrs ūdens
- 1 glāze sarkano lēcu (200 ml)
- 1 sīpols
- 2 daiviņas ķiploka
- 1 burkāns
- 1 selerijas kāts
- 100 grami bekona
- puse tējkarotes oregano garšvielas
- sāls, melnie pipari, sarkanie pipari
Pagatavošana:
- Sīpolu un ķiploku smalki sakapā.
- Burkānus un seleriju sagriež nelielos gabalos.
- Katlā ar biezu dibenu ielej 2 ēdamkarotes eļļas, uzkarsē, pievieno visus dārzeņus un cep 5 minūtes.
- No kubiņa un ūdens izveido buljonu – nepieciešams 1 litrs.
- Katlā pievieno sausas, noskalotas lēcas, ko pārlej ar buljonu. Gatavo 15 minūtes.
- Kad lēcas gatavas, pievieno sāli, divu veidu piparus, oregano. Visu katla saturu samaisa un ar rokas blenderi blendē līdz biezzupas konsistencei.
- Bekonu sagriež nelielos gabalos un apcep uz sausas pannas līdz kraukšķīgai garoziņai.
- Zupu pasniedz, virsū uzberot bekona šķēlītes.
Recepte LSM.lv pirmo reizi publicēta 2022. gada 2. novembrī.