Nepieciešams
- 2,5 litri ūdens
- 10–12 sīpoli
- 200 grami burkānu
- 600 grami kartupeļu
- 75 grami sviesta
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 ēdamkarote kviešu miltu
- Sāls
Pagatavošana
- Sālsūdenī vāra gabalos sagrieztus burkānus.
- Ripiņās sagrieztus sīpolus sacep sviestā kopā ar miltiem, lai tie kļūst caurspīdīgi. Miltus pievieno sīpoliem, kad tie jau pa pusei apcepušies.
- Saceptajiem sīpoliem pievieno burkānu novārījumu – tik daudz, lai tie būtu mērces biezumā.
- Kad burkāni pusmīksti, zupai pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus un sīpolu mērci.
- Gatavai zupai pievieno skābu krējumu un sāli.
Recepte pirmo reizi publicēta LSM.lv 2022.gada 22. maijā.