Raibie salāti. Gandrīz simt gadus sena recepte

Raibo salātu recepte publicēta žurnāla "Zeltene" 1929. gada maija numurā. Par šiem salātiem sacīts, ka tie labi garšos klāt pie gaļas un glābs mājasmāti, kurai jādomā, ko lai pasniedz viesiem. "Laba viesu uzņemšana taču ir mājas gods!" secināts recepti pavadošajā tekstā.

Nepieciešams:

  • Puskilograms aukstu vārītu kartupeļu;
  • puskilograms vārītu sarkano biešu;
  • skābi gurķi;
  • puskilograms vārītu seleriju;
  • divi mazi āboli;
  • sāls, pipari;
  • sīpols pēc garšas;
  • majonēzes mērce vai majonēze.

Pagatavošana:

Ar mizām vārītos un mizotos kartupeļus, sarkanās bietes, nomizotus skābos gurķus, nomizotas un izvārītas selerijas un nomizotus ābolus sagriež šaurās šķēlītēs un sajauc ar majonēzes mērci. Tad liek klāt rīvētus sīpolus, piparus un sāli.

Materiāls pirmo reizi publicēts LSM.lv  2022. gada 26. maijā.

Receptes no pagātnes

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti