Īstās latvju saimnieces

Īstās latvju saimnieces. Silvija Čurkste

Īstās latvju saimnieces

Īstās latvju saimnieces. Brigita Puriņa

Īstās latvju saimnieces. Iveta Celkarte

«Oreo» cepumu kēksiņi ar krēmu. «Īstās latvju saimnieces» recepte

Īpašs našķis, ko brīvdienās pagatavot saldākai dzīvei. Pagatavo kēksiņus pēc receptes, kas iecienīta Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībnieces Ivetas Celkartes mājās!

Šajā "Īsto latvju saimnieču" sezonā tiekas dalībnieces, kas reiz jau raidījumā piedalījušās. Ivetu skatītāji iepazina septītajā sezonā. Viņa saimnieko zvejnieku sētā "Dieniņas" Tukuma novada Engures pagastā.

Nepieciešams:

Kēksiņiem:

  • 120 grami sviesta istabas temperatūrā
  • 300 grami cukura
  • 2 olas
  • 260 grami miltu
  • 300 grami paniņas
  • 20 grami kakao pulvera
  • 1 ēdamkarotes vaniļas ekstrakta
  • 8 grami sodas
  • 8 grami ābolu etiķa
  • 24 "Oreo" tipa cepumu

Ivetas Celkartes pasniegtie cepumu kēksiņi ar mājas saldējumu un svaigām ogām.
Ivetas Celkartes pasniegtie cepumu kēksiņi ar mājas saldējumu un svaigām ogām.

Pagatavošana:

Lielā bļodā saputo sviestu, cukuru un vaniļas ekstraktu, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno olas un turpina putot vēl divas minūtes. Trijos piegājienos pamīšus ar paniņām iesijā miltus un kakao pulveri.

Mazā trauciņā samaisa etiķi un sodu. Pievieno mīklai un rūpīgi iemaisa.

Katrā kēksiņu formas nodalījumā ieliek papīra formiņu un lej tajā mīklu, aizpildot trešdaļu formiņas. Tad iegulda mīklā vienu "Oreo" cepumu un lej tam pāri mīklu, kamēr formiņa pilna.

Cep cepeškrāsnī 180 grādos 20–25 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē un pirms pasniegšanas dekorē ar krēmsiera krēmu un šokolādes glazūru.

Pasniedz ar mājas saldējumu un svaigām ogām.

Krēmsiera krēmam:

  • 200 grami sviesta
  • 200 grami pūdercukura
  • 10 "Oreo" cepumi
  • 400 grami krēmsiera

Pagatavošana:

Bļodā saputo sviestu un pūdercukuru, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno krēmsieru un rūpīgi samaisa. Pievieno sasmalcinātus "Oreo" cepumus un samaisa. Masu lej konditorejas maisiņā un dekorē kēksiņus.

Šokolādes glazūrai:

  • 50 gramu tumšās šokolādes
  • 50 gramu saldā krējuma

Pagatavošana:

Ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno saldo krējumu un rūpīgi samaisa. Gatavo glazūru ar ēdamkaroti lej pāri kēksiņiem.

Citas latvju saimnieču receptes


 

Vairāk

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti