Trīs ievārījumu versijas
Brūkleņu ievārījums
Nepieciešams
- 2 litri (l) brūkleņu
- 1 kg cukura,
- 1/2 l ūdens,
- kanēlis vai krustnagliņas
Pagatavošana
Cukuru ar ūdeni savāra sīrupā, ieber nomazgātas ogas un vāra uz lēnas uguns, līdz ogas kļūst caurspīdīgas. Ievārījumu vēl karstu sapilda burkās.
Brūkleņu un ābolu ievārījums
Nepieciešams
- 3 l brūkleņu
- 1–1,5 kg cukura
- 1,5–2 kg notīrītu ābolu
Brūkleņu masu uzvāra, pieliek cukuru, brīdi pavāra, tad pievieno ābolus un vāra, līdz tie gandrīz sašķīst. Karstu sapilda burkās.
Brūkleņu ievārījums ar ķirbi
Nepieciešams
3 l brūkleņu
1 kg ķirbja
1,5 kg cukura
Citrona miziņa
Kanēlis vai krustnagliņas
Pagatavošana
Brūklenes savāra, izdzen caur sietu. Ķirbjus nomizo, sagriež vienādos gabaliņos, pārlej ar brūkleņu sulu un atstāj vienu divas dienas. Pēc tam sulu nolej, uzvāra, pievieno cukuru un garšvielas (citrona miziņu, kanēli vai krustnagliņas), tad ieliek ķirbjus un vāra, līdz tie kļūst caurspīdīgi, bet vēl nav sašķīduši. Karstu sapilda burkās.