Marinādei četrām 0,5 litru burciņām nepieciešams:
- svaigi gurķi, kabači, patisoni utt.
- diļļu kāti
- mārrutka lapas kraukšķīgumam
- ķiršu upeņu vai lauru lapas
- ķiploka daiviņas
- smaržīgie pipari
- galda etiķis, 9%
- ēdamkarote cukura
- ēdamkarote sāls
Pagatavošana:
Ar karstu ūdeni izmazgātās burciņās kārto svaigus gurķus, kabačus, patisonus, paprikas utt. Starpās pievieno diļļu kātus, smaržīgos piparus, ķiploka daiviņas, mārrutka lapas, ķiršu, upeņu vai lauru lapas. Katliņā ielej 1 litru ūdens, pievieno ēdamkaroti sāls un ēdamkaroti cukura, uzvāra. Lej burciņās un 20 minūtes, neuzliekot vāciņus, ļauj stāvēt. Pēc tam marinādi no burkām lej atpakaļ katliņā un uzvāra atkārtoti. Atkal lej burciņās un gaida 20 minūtes. Tāpat kā iepriekš, lej atpakaļ katlā un uzvāra. Pēc trešās uzvārīšanas reizes marinādi lej burkās un katrai burkai pievieno 3–4 ēdamkarotes etiķa. Burkas aizskrūvē, nedaudz sakrata un pēc atdzišanas liek uzglabāties vēsā vietā.
Lasi arī ► Rīgas mazdārziņa saimnieces dienasgrāmata augustā.