Nepieciešams:
- 5 vidēja lieluma āboli
- 125 grami margarīna vai sviesta
- 200 grami balto miltu
- 100 grami cukura
Pagatavošana soli pa solim fotogrāfijās:
Sagatavo sastāvdaļas: ābolus, margarīnu, miltus un cukuru. Ābolus nomazgā, nomizo (var arī nemizot), izņem serdes un sagriež gabalos.
Sagrieztos ābolus kārto cepamtraukā (ņēmu 24x24 centimetru izmērā). Ja mazo palīgu rociņas gatavošanas procesā ir noēdušas pusi ābolu, tad atlikušajiem āboliem pievieno citus augļus vai ogas. Šeit pieliku saldētas plūmes.
Gatavo drumstalas. Bļodā liek miltus un cukuru, samaisa. Pievieno margarīnu vai sviestu.
Ar rokām sajauc margarīnu kopā ar miltiem un cukuru. Šis etaps gatavošanas procesā bērniem patiks vislabāk.
Gatavās drumstalas traukā kārto virsū sagrieztajiem āboliem.
Liek cepties iepriekš uzsildītā krāsnī 180 grādos aptuveni 30 minūtes. Pasniedz siltu tāpat vai ar saldējumu, jogurtu, skābenu ogu mērci.