Nepieciešams
- Trīs glāzes sakapātu piparmētru
- 0,5 litrs ūdens
- 500 grami cukura
- Pēc izvēles – viens liels vai divi nelieli citroni
- Tīras pudeles vai burkas uzglabāšanai
Spirdzinošais piparmētru sīrups. Soli pa solim
1. Ūdeni, cukuru un citrona sulu savāra sīrupā. Vāra, kamēr uzmet burbuli. No citrona var izmantot gan izkāstu sulu, gan šķidrumu ar visiem biezumiem. Arī pats citrons ir izvēles sastāvdaļa – var likt, var nelikt, bet citrusa nots piešķirs vairāk spirdzinājuma.
2. Kamēr karsējas šķidrums, sakapā piparmētras. Saber visas karstumizturīgā traukā vai katliņā un aplej ar verdošu sīrupu. Ļauj ievilkties vismaz diennakti.
3. Kad viss ievilcies, izkāš biezumus un vēlreiz uzsilda – līdz uzmet burbuli, bet var arī vēl nedaudz pavārīt, līdz sīrups kļūst staipīgs. Karstu lej pudelēs vai burkās. Lieto tūlīt vai glabā vēsumā ilgākam laikam.