Skaistā fokača – pārbaudīta «Īstās latvju saimnieces» recepte

Uzkoda un vienlaikus arī kā audekls, uz kura izpausties, – tāda ir Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībnieces Aigas Bitmanes fokača (senas izcelsmes itāļu maize, līdzīga picai, bet ar biezu pamatni un treknāka), ar kuras pagatavošanas noslēpumu viņa padalījās arī ar LSM.lv lasītājiem.

Nepieciešams:

  • 400 grami kviešu miltu
  • 7 grami sausā rauga vai 20 grami maizes rauga
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 300 grami silta ūdens.

Pagatavošana:

Mazā bļodiņā atdzīvina raugu, pārberot ar cukuru un divām ēdamkarotēm silta ūdens, samaisa un patur 10 minūtes, līdz parādās putiņas. Miltiem pieber sāli un cukuru. Siltajam ūdenim pievieno eļļu. Visas masas savieno un iejauc mīkstu mīklu. Patur siltā vietā uzrūgt 30 minūtes. Aploka mīklu, no bļodas malas uz vidu veidojot bumbiņu, pārliek konteinera traukā ar noslēdzamu vāciņu un liek pa nakti ledusskapī 24 stundas ierūgt.

Nākamajā dienā pēc izņemšanas no ledusskapja patur stundu siltā vietā. Ar eļļainām rokām liek mīklu pannā un ievibrējošām kustībām iespiežot bedrītes, izspiežot burbuļus, kas raksturīgi fokačas mīklai. Dekorējot veido glezniņu ar ēdamiem ziediem, lapiņām. Cep 15 minūtes 200 grādu temperatūrā. Atdzesē un pasniedz ar labas olīveļļas un balzamiko mērcīti kā uzkodu pie vīna.

"Īstās latvju saimnieces"

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti