Dienas ziņas

Hokeju skatās arī latvieši Lielbritānijā

Dienas ziņas

(Zīmju valodā). Dienas ziņas

Ķekavas novads meklē savu īpašo garšu

Ķekavas novads konkursā meklē savu īpašo ēdienu un garšu

Daudziem Latvijas novadiem ir savi ēdieni ar vietvārdu nosaukumiem, kā arī savas īpašās garšas, ar kurām lepoties un kuras pazīst ne vien Latvijā, bet arī ārpus tās. Nu arī Ķekavas novads sarosījies un nolēmis meklēt savu īpašo, unikālo garšu, kas veicinātu novada atpazīstamību.

Novada iedzīvotāji, vaicāti, ar kādu garšu viņiem saistās Ķekava, sacīja:

"Ar vistām, vistas fileju."

"Vienīgi ar Ķekavas olām, citu es nezinu. Agrāk bija tās Ķekavas vistiņas, tad jau bija liela piekrišana Ķekavas vistiņām žāvētām."

"Man garšo tuncis, man garšo zivs, un man garšo vislabāk steiki, kad vēlos nobaudīt steiku, tad es te braucu tepat pie brāļa ciemos."

"Man viss garšo, nu nemāku pateikt, nu grūti uzreiz tā bums! pateikt."

Lai arī Ķekava daudziem asociējas tieši ar vistām, novads tomēr izsludinājis konkursu ar mērķi atrast savu vienīgo un atpazīstamo novada garšu.

Ķekavas novada pašvaldības pārstāve Laura Everte pauda: "Mēs nolēmām rīkot Ķekavas novada garšu cīņas, kurā parādīt inovatīvas interesantas receptes, kas tiek balstītas uz Ķekavas novadā audzētiem, ražotiem produktiem – gaļa, dārzeņi, olas tiek Ķekavā ražotas. Izmantojot šos kā pamatproduktus, vēlamies atrast interesantu recepti, kura nestu Ķekavas novada vārdu pasaulē."

Vietējie ēdinātāji skaidroja, ka iedzīvotāji parasti izvēlas vai nu izteiktas mājas ēdienu garšas, vai arī īsteni nestandarta ēdienus, kādus ikdienā paši mājās negatavotu.

Arī paši ēdinātāji ir novada unikālo garšu meklējumos.

Grilbāra "Meat Me" īpašnieks Jānis Ozols norādīja: "Es domāju, ka pirmais, kas visiem nāk prātā, ir Ķekavas vistas, bet domāju, ka mēs to varētu viegli lauzt ar jaunām garšām, un esam tās meklējumos šobrīd. Koncentrējamies tieši vairāk uz burgeriem un steikiem."

Savukārt kafejnīcas "Bamboleo" vadītāja asisents Jānis Danilēvičs norādīja: "Kaut ko, kas būtu nestandarta. Piemēram, vistas fileja, – tas jau tāds klasisks ēdiens, bet pieņemsim – vistas fileja, pildīta ar tīģergarnelēm un sieru; vai vistas fileja, pildīta ar spinātiem un fetas sieru; arī cūkgaļas karbonāde, pildīta ar mednieku sieru un šampinjoniem, – tas ir ļoti populārs ēdiens."

Pieteikumus garšu konkursam var iesniegt līdz 22. maijam, aizpildot anketu Ķekavas novada mājaslapā. Konkursa noslēgums ar žūrijas vērtējumu būs Uzņēmēju dienu ietvaros 3. jūnijā Rāmavā, kad notiks degustācijas un garšu paraugdemonstrējumi. Tad arī noteiks uzvarējušo Ķekavas novada garšu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti