Sāk ar buljona gatavošanu – uz 20 litru katla vajadzēs vismaz 10 litru buljona no jēra zupas izlases (3-4 kilogrami), kā arī garšaugus pēc izvēles, divus sīpolus, palielu ķiploka galviņu, piparus.
Jēra kauliņu buljonu vāra vismaz 3-4 stundas, līdz gaļa viegli atdalās no kauliem. Nokāš buljonu, gaļu atdala no kauliem un sagriež smalkāk. Ja ir tāda iespēja, buljonu vēlams atdzesēt un atdzisušam noņemt tauku kārtiņu, kas ir sacietējusi augšpusē.
Zupai nepieciešams:
- 2 kilogrami burkānu;
- 2,5 kilogrami kartupeļu;
- 350 grami konservētu tomātu gabaliņos;
- 200 grami tomātu pastas;
- 500 grami zaļo lēcu;
- sāls, pipari.
Pagatavošana:
Iepriekš savārītajā buljonā liek sagrieztus burkānus. Kad tie mazliet apvārījušies, pievieno zaļās lēcas, pēcāk liek klāt kartupeļus. Kad kartupeli jau gandrīz mīksti, pieliek sasmalcinātos tomātus un tomātu pastu. Pašu pēdējo ieliek novārīto jēra gaļu. Pieliek sāli, piparus.
Pasniedz ar sasmalcinātiem zaļumiem (lociņi, pētersīļi), marinētiem čili pipariem un krējumu.