Šefpavārs Kaspars Jansons atzīst, ka meistarklase ir kā viens no elementiem, kur topošie profesionāļi atklāj jaunus pavārmākslas noslēpumus un gūst jaunu pieredzi ēdienu gatavošanā, turklāt Latvijas garšai jābūt kā prioritātei ceļā uz profesiju.
"Man liekas, ka tas ir vienīgais vēstījums, ko tu vari iznest ārā no mājām un kas tevi arī atgriež atpakaļ, jo vienīgais, ko mēs atcerēsimies, ir tas, ko mēs ēdam, tā ir kā vēl viena dvēsele," viņš sacīja.
Meistara dienas Latvijas profesionālajās izglītības iestādēs norisinās jau vairāk nekā 20 gadus ar mērķi, lai jaunieši, nonākot darba tirgū, pārzinātu Latvijas pārtikas produktu daudzveidību.
Biedrības "Siera klubs" valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova skaidroja: "Mēs izvēlamies tēmas, kuru nav mācību programmā, un tad nu mums šodien te gan gaļas produkti, gan zivis, gan maizes, piena produkti un sieri ir visplašākajā sortimentā. Jau no pulksten astoņiem mēs klājām auksto galdu, pēc tam, redzējāt – degustējām, klausījāmies lekcijas. Tagad ir praktiskā puse – gatavo zivju ēdienus, vispirms mācās, kā zivis izfilēt. Pēc tam būs pieci ēdieni ar zivīm, ar sieru, un atkal degustācija."
Savukārt Ogres Valsts tehnikuma direktore Ilze Brante norādīja: "Šodien tas jaunais izaicinājums ir zivis – zivju pārstrāde, zivis dažādos ēdienos, un kādas jaunas iespējas tās sniedz."
Meistara dienā tehnikuma audzēkņi atklāja ne tikai Latvijas jaunas garšas, bet arī līdz šim nezināmas garšu kombinācijas.
Tehnikuma audzēknis Artūrs Ozoliņš pauda: "Man ļoti patika tā pesto maize ar sieru un aveni. Bija ļoti, ļoti garšīgi. Es tādu kombināciju nezināju, un vispār sieru un visu ko jaunu pamēģināt ir forši. Te vairāk iemāca pavāra lietas, nekā sēžot klasē un kaut ko klausoties."
Gada ietvaros Meistara dienas pasākums tiek organizēts vairākās profesionālās izglītības iestādēs.