Ilze saimnieko Valmieras novada Skaņkalnes pagastā, saimniecībā "Jēru klubs". Viņa aktīvi atbalsta savu novadu, dzied, dejo, ceļo un vēl paralēli visam tam atver mājas durvis audžubērniem, kurus audzina un mīl kā savus. Ilze kopā ar vīru Valteru ikdienā ir lauksaimnieki. Viņi audzina bērnus, saimnieko skaistā īpašumā, rūpējas par jēriņiem. "Jēru klubs" ir populāra vieta arī tūristiem.
Nepieciešams:
- Jēra gaļa (saimniece ņēma fileju ar muguras kauliņu)
- Garšvielas
Jēra gaļu viegli iemarinē ar sāli, pipariem, timiānu, rozmarīnu, ķiplokiem, mazliet citrona eļļas. Vakuumā iepakotus jēra gaļas gabaliņus cirkulatorā notur 7 stundas 50 grādu temperatūrā. Pēc tam gabaliņus apcep cepeškrāsnī 250 grādu temperatūrā grila režīmā, kamēr zeltaini brūni.
Groziņiem nepieciešams:
- 1,5 kilogrami kartupeļu
- 200 grami Čedaras siera
- 2 olas
- 4 ēdamkarotes miltu
- Rīvēts cietais siers apviļāšanai
Izvāra kartupeļus un sastampā putrā, pievieno 200 gramus rīvēta siera, sāli, piparus, divas olas un četras ēdamkarotes miltu. Samaisa, veido bumbiņas, kas apviļātas cietajā sierā. Liek silikona kēksiņu formiņās un cep krāsnī, kamēr zeltaini brūnas.
Marinētiem burkāniem nepieciešams:
- burkāni
- ķiploki
- dilles
- marinādei: ēdamkarote cukura, ēdamkarote sāls, 2 ēdamkarotes vīnogu kauliņu etiķa, 2 ēdamkarotes ķiploku eļļas, 3 ēdamkarotes sojas mērces
Traukā ar vāku liek stienīšos sagrieztus burkānus, sasmalcinātus ķiplokus un dilles – pēc garšas, bet ieteicams dāsnā daudzumā, pievieno marinādi, aizver vāku un stipri sakrata. Ik pēc kāda laika pakrata vēl. Var ēst jau pēc dažām stundām, bet vislabāk nākamajā dienā.
Visus pagatavotos ēdienus saliek uz viena šķīvja un pasniedz kopā ar salātiem. Saimniece pievienoja avokado – mocarellas siera salātus, kuru pagatavošanai ņēma mazās mocarellas siera bumbiņas, avokado, dzeltenos un sarkanos ķirštomātus, gurķa pusšķēlītes, sarkanā sīpola šķēlītes, bet mērcei sajauca bazilika pesto ar mazliet citrona sulas, sāli un pipariem.
"Īstās latvju saimnieces"