Pieneņu pesto. Neviens neuzminēs, no kā tas taisīts!

Pieneņu pesto piemīt pikanta, nedaudz rūgtena garša, taču, nezinot sastāvu, neviens nepateiks, no kā tas gatavots. Pieneņu pesto var ziest uz sviestmaizēm, picām, pievienot salātu mērcēm, makaroniem vai ēst vienkārši kopā ar svaigiem tomātiem. Pēc pagatavošanas pesto svarīgi turēt vēsumā, citādi sulīgi zaļo krāsu tas nomainīs uz tumšu – teju melnu.

Nepieciešams

  • Prāva pieneņu lapu bunte
  • 100 grami zaļo ķirbju sēklu
  • 25 grami rīvēta parmezāna tipa siera
  • 3 daivas ķiploka
  • Ēdamkarote citrona sulas
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • 50 grami olīveļļas

Pagatavošana

 

Tomāti ar pesto. Ilustratīvs attēls
Tomāti ar pesto. Ilustratīvs attēls

Pienenes kārtīgi noskalo un notecina. Krāsni uzsilda līdz 180 grādiem, uz cepampapīra bez papildu taukvielām grauzdē ķirbju sēklas, līdz tās kļūst zeltaini brūnas – apmēram piecas minūtes. Pēc tam visas sastāvdaļas liek blenderī un blendē līdz pesto raksturīgai konsistencei.

 

Raksts LSM.lv pirmo reizi publicēts 2022. gada 30. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti