Pikantā gurķu uzkoda modes mākslinieka Dāvida gaumē. Asi un gardi!

Modes mākslinieks Dāvids jau vairākus gadus saimnieko lielā dārzā un siltumnīcā Iecavas upes krastā, kur audzē dažādus labumus. Viņa iecienītākais dārzenis ir gurķis, bet mīļākais to pagatavošanas veids – pikantā uzkoda Āzijas gaumē. Dāvida iecienītais ēdiens, ar kura recepti viņš dalījās ar LSM.lv, būs lieliska piedeva asuma cienītājiem.

 

Nepieciešams

  • 3 palieli gurķi vai viens garais gurķis
  • 1,5 tējkarote sāls
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 tējkarote čili pārslu
  • 1 tējkarote sezama sēklu
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • 1 ēdamkarote rīsu etiķa
  • 1 ēdamkarote cukura
  • daži lociņi
  • 1 šļuka sezama eļļas – pēc izvēles

Gatavošana

Gurķus mazliet apmizo, nogriež galus, uzsit ar nazi – mazliet saplacina gurķus, lai labāk izdalītos sula. Tad sagriež tos palielos gabalos un ieber bļodā, pārkaisa 1,5 tējkaroti sāls un atstāj atsuloties apmēram uz 10 minūtēm. Katliņā ielej eļļu, uzliek karsēties. Tikmēr nomizo un sasmalcina ķiploka daiviņu, ieber bļodiņā, pievieno čili pārslas un sezama sēklas – pārlej sakarsēto eļļu un visu labi samaisa. Mērcei pievieno pa ēdamkarotei sojas, rīsu etiķa un cukura, visu atkal labi samaisa. No gurķiem nolej sulu, pievieno sakapātus lokus, visu pārlej ar mērci un sajauc, ļauj nedaudz pastāvēt. Pirms pasniegšanas var visu pārliet ar šļuku sezama eļļas, bet to var arī izlaist. Uzkoda gatava!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti