Dienā, kad pie karavīriem Štāba bataljona ēdnīcā viesojas LTV, pusdienās paredzēts borščs, kā arī cūkgaļas vai tītara gaļas kotlete ar rīsiem vai vārītiem kartupeļiem. Kareivju maltītes ir iepriekš pieteiktas, lai ēdnīcas personāls var sagatavot nepieciešamo porciju skaitu. Ikviens ēdnīcas apmeklētājs pierakstās un dodas pusdienās.
Valsts aizsardzības dienesta (VAD) karavīrs Aleks Rasnačs atzina, ka te baro ļoti labi un daudz. Savukārt VAD karavīrs Viljams Krafts pauda: "Ēdināšana mani ļoti apmierina, viss ir kārtībā. Ir gan zupas, gan pamatēdiens, saldais, salātu piedāvājums, dzērieni. Viss kā nākas. Ir garšīgi, ir garšīgi noteikti."
Štāba bataljona ēdnīcai ikdienā jāpabaro 200–300 karavīri. Te pieejamas gan brokastis, gan pusdienas, gan vakariņas. Ēdienkarte plaša. Protams, tā ik pa brīdim atkārtojas, bet recepšu ir daudz, stāsta šefpavārs Nauris Poļaks.
"Zupu dažādība, ja mēs skaitām receptes, tad mums ir aptuveni 50 dažādas zupas. Otro ēdienu receptes ir stipri vairāk. To ir ap 100,"
norādīja Poļaks.
Ēdienkarte tiek sagatavota laikus, proti, nedēļu līdz divas iepriekš, jo jāpasūta visi nepieciešamie produkti. Pavāru darbs notiek maiņās, un pirmie sāk rosīties jau piecos no rīta, bet darbs virtuvē beidzas pulksten 20.
Štāba bataljona Ēdināšanas sektora priekšnieks Mihails Pņivčuks norādīja: "Mēs [strādājam] ne tikai šeit, bet arī piedalāmies mācībās. Kad bataljonam notiek lielās mācības, mēs izbraucam lauku apvidū un darbojamies ar lauka virtuvi."
Šefpavārs stāsta, ko kareivji vislabprātāk vēlas ēst pusdienās: "Kartupeļus. Latvieši ēd kartupeļus. Ja pieaugušie, viedāki cilvēki zina, ko izvēlēties, kas ir veselīgāks, viņi vairāk rīsus un dārzeņus, tad jauniešiem 90% ir kartupeļu izvēle." Šefpavārs arī atklāj, ka vasarā galdā tiek celta arī grilēta gaļa.
Arī svētkos pavāri vienmēr pagatavo kaut ko īpašu. 11. novembrī pie Brīvība pieminekļa Štāba bataljona ēdnīca nodrošina tējas pasniegšanu pasākuma apmeklētājiem, bet 18. novembrī būs jāpabaro militārās parādes dalībnieki.
"Skatāmies, kas labāk garšo, un tieši to svētku dienās pasniedzam. Mums arī ir izdekorēta zāle svētku noskaņojumā," norādīja Štāba bataljona Ēdināšanas sektora priekšnieks, bet šefpavārs atklāja, ka 18. novembrī galdā mēdz celt lasi, sautētas ribiņas vai Vīnes šniceli, savukārt saldajā kāds braunijs vai siera kūka.