Zemnieku saimniecības "Jundas" saimniece Alma Bērziņa gan savā ikdienas darbā, gan brīvajā laikā nodarbojas ar liellopa gaļas popularizēšanu Latvijas gardēžu vidē, tāpēc uzkodai un pamatēdienam izvēlējās pašai iecienītas un vienkāršas liellopa gaļas maltītes.
Nepieciešams:
(Septiņām personām)
1,75 kg – 2 kg nogatavināta liellopa antrekota steika.
Pagatavošana:
Sagriež liellopa gaļu 250-300 gramu steiku šķēlēs, ierīvē olīveļļā. Cep uz grila, līdz steika gabala iekšējā temperatūra sasniegusi 45-50 grādus pēc Celsija – tad tas ir vidēji cepts. Pārkaisa ar sāli un pipariem, atļauj atpūsties.
Ja steiku neatpūtina un uzreiz sagriež, tad sula uzreiz iztek ārā, lai gan tas ir, kā sacīja saimniece, "pats labumiņš".
Pasniedz ar salātiem – gurķus, tomātus, salātlapas, sāli, piparus un olīveļļu sajauc kopā.
Ja vēlas, porciju var papildināt ar krāsnī ceptiem kartupeļiem. Tos gatavo šādi: sagriež kartupeļus uz pusēm, apviļā olīveļļā un garšvielās, liek cepeškrāsnī cepties uz 30-50 min, kamēr brūni un gatavi.
Porciju pārkaisa ar zaļumiem. Pasniedz kopā ar sarkanvīnu.