Tiem, kuri mīt tuvāk dabai, atliek doties ārā un plūkt vērtīgos augus, savukārt pilsētnieki nātres var meklēt tirgū vai eko produktu veikaliņos – pēdējos gados tirgotāji ir apzinājušies šīs "nezāles" vērtību un sākuši to piedāvāt pārdošanā.
Nepieciešams:
- 4 saujas nātru,
- 1 sīpols,
- 2 daivas ķiploka,
- 2 burkāni,
- 4 kartupeļi,
- 1 sauja miežu putraimu,
- 1,5 litrs buljona,
- 4 olas,
- 1 ēdamkarote olīveļļas,
- sāls,
- naža gals maltu melno piparu,
- zaļumi pēc izvēles,
- krējums vai bezpiedevu jogurts pasniegšanai
Pagatavošana:
Katlā lej buljonu, liek tajā vārīties noskalotus miežus. Kamēr putraimi vārās, pannā lej eļļu un cep tajā sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno sarīvētu burkānu un cep, līdz tie kļūst viegli zeltaini. Kad mieži vārījušies 10 minūtes, tiem pievieno pannas saturu un kubiņos sagrieztus kartupeļus. Vārošā ūdenī noblanšē nātres, sasmalcina. Kad kartupeļi kļuvuši mīksti, nātres pievieno zupai un ļauj tai uzmest burbuli. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem, olām un krējumu vai bezpiedevu jogurtu.