Īstās latvju saimnieces

Īstās latvju saimnieces. Kristīne Stašulāne

Īstās latvju saimnieces

Īstās latvju saimnieces. Ilze Mitāne

Īstās latvju saimnieces. Līga Broduža

Vareņiki ar kartupeļiem – gards ēdiens no vienkāršām sastāvdaļām «Īstās latvju saimnieces» gaumē

No kartupeļiem, miltiem un kefīra var pagatavot sātīgu, gardu un salīdzinoši lētu ēdienu – vareņikus. Izmēģini tos pagatavot pēc Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībnieces Līgas Brodužas receptes!

Līga ir saimniecības "Mežauļi" un zirgu un cilvēku labsajūtas centra "Dabas zirgi" saimniece Ķekavas novadā. Papildus uzņēmējdarbībai Līga ir arī skolotāja un folkloras kopas vadītāja. Ikdienā viņa rūpējas par saviem zirgiem un apkārtējo vidi. Hobiju Līgai ir daudz. Varētu domāt, ka dienā nav tik daudz stundu, lai cilvēks to visu paspētu, bet Līga kaut kādā maģiskā veidā visu prot sakārtot pa plauktiņiem tā, lai visam pietiktu laika un uzmanības.

Saimniecības "Mežauļi" un zirgu un cilvēku labsajūtas centra "Dabas zirgi" saimn...
Saimniecības "Mežauļi" un zirgu un cilvēku labsajūtas centra "Dabas zirgi" saimniece Līga Broduža.

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 900 g kviešu miltu
  • puslitrs kefīra
  • 1 tējk. sodas
  • 1 tējk. sāls

Pildījumam:

  • 1100 g kartupeļu
  • 200 g sīpolu
  • sāls, eļļa pēc garšas

Pasniegšanai:

  • skābs krējums
  • dilles

Pagatavošana

Vareņiki ar kartupeļiem
Vareņiki ar kartupeļiem

No mīklas sastāvdaļām sajauc elastīgu mīklu, ietin to pārtikas plēvē, atpūtina vēsā vietā pusstundu. Pildījumam nomizo un izvāra kartupeļus, sacep sīpolus, pievienos sāli, piparus, visu samaisa. Atdzesē. Tad ķeras pie vareņiku veidošanas – kartupeļu masu pilda mīklā, taisa ciet maliņas. Vareņikus liek vārošā ūdenī, kam pievieno nedaudz sāls, uzreiz apmaisa. Vāra piecas minūtes no brīža, kad vareņiki uzpeldējuši virspusē. Pasniedz ar skābu krējumu un dillēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti