Līga ir saimniecības "Mežauļi" un zirgu un cilvēku labsajūtas centra "Dabas zirgi" saimniece Ķekavas novadā. Papildus uzņēmējdarbībai Līga ir arī skolotāja un folkloras kopas vadītāja. Ikdienā viņa rūpējas par saviem zirgiem un apkārtējo vidi. Hobiju Līgai ir daudz. Varētu domāt, ka dienā nav tik daudz stundu, lai cilvēks to visu paspētu, bet Līga kaut kādā maģiskā veidā visu prot sakārtot pa plauktiņiem tā, lai visam pietiktu laika un uzmanības.
Sastāvdaļas:
● 1kg maltās gaļas
● 1kg tomātu savā sulā (pirms lietošanas uz sieta nedaudz notecina, lai nav par daudz sulas)
● 1,5 iepakojums lazanjas plātņu
● 3 vidēji lielas paprikas
● 3 burkāni
● 2 sīpoli
● 1 ķiploks
● 2–3 ēdamkarotes sarkanvīna
● sāls, cukurs, pipari pēc garšas
● eļļa cepšanai
● Bešamela mērce pārliešanai
● rīvēts siers pārbēršanai
Pagatavošana
Sagriež dārzeņus, apcep eļļā. Atsevišķi apcep malto gaļu. Visu liek katlā, pievieno notecinātos tomātus, vīnu, garšvielas un sautē aptuveni stundu. Lielā cepamtraukā kārto lazanjas plātnes pamīšus ar sagatavoto masu. Pa virsu pārlej Bešamela mērci un liek cepties 180 grādos uz 50 minūtēm. Pārber jau gandrīz gatavo lazanju ar sieru un liek cepties 180 grādos vēl 10 minūtes. Pasniedz ar skābu krējumu.