Spinātu salāti ar biezpienu
Nepieciešams:
- 400 grami spinātu;
- 1 sīpols;
- 200 grami biezpiena;
- 200 grami skāba krējuma.
Pagatavošana:
Izlasītas, labi noskalotas spinātu lapas sajauc ar labi samīcītu biezpienu, smalki sakapātu sīpolu un skābu krējumu, kuram pievienots nedaudz etiķa un sāls. Šādi sagatavotus spinātus var ēst ar sviestmaizi vai arī pie kartupeļiem un siļķes.
Jauktie salāti
Nepieciešams:
- 2 nelielas salātgalviņas;
- 1 bunte redīsu;
- 1 sauja skābeņu;
- 150 grami skābā krējuma;
- Sāls, cukurs pēc garšas;
- Dilles, loki pēc garšas.
Pagatavošana:
Krējumam pievieno sāli, cukuru, rūpīgi noskalotus un smalki sakapātus zaļumus, skābenes un ripiņās sagrieztus redīsus. Visu samaisa un pārlej notīrītām, smalki saplucinātām salātlapiņām. Salātus viegli izmaisa un sakārto traukos. Ja vēlas, salātiem skābeņu vietā var pievienot arī smalki sakapātus spinātus, taču tad patīkami skābenai garšai pievieno mazliet etiķa vai citronu sulas.