Melleņu ķīselis ar klimpām
Ķīseļa sastāvdaļas
- Melleņu sula (der arī saldētas mellenes vai ievārījums) 0,5kg
- Cukurs 0,3 kg
- Ūdens 3 l
- Kartupeļu ciete 0,1 kg
Pagatavošana
Melleņu sulu kopā ar ūdeni uzvāra, tad pievieno cukuru. Vārošam šķidrumam maisot pievieno cieti, kas izšķīdināta aukstā ūdenī. Gatavo ķīseli atdzesē un pārlej bļodā.
Klimpu sastāvdaļas
- Olas 3 gab.
- Milti 0,3 kg
- Cukurs 3 ēdamk.
- Šķipsniņa sāls
- Piens vai ūdens 0,5 l
Pagatavošana
Visas sastāvdaļas samaisa biezā mīklā. Katlā ielej apmēram litru ūdens un uzvāra. Vārošā ūdenī ar karoti liek mazas mīklas klimpiņas. Kad tās ir gatavas, tās uzpeld. Klimpas aukstā ūdenī noskalo un salaiž gatavajā melleņu ķīselī.