Vienai porcijai nepieciešams:
- 1 brūno lēcu glāze (200 ml)
- 1 liels sarkans sīpols
- 2 lielās karotes augu eļļas
- tomāti savā sulā (bez apvalciņa un sēklām), 100 g
- 1 tējkarote balzametiķa
- sāls, pipari, zaļumi
Pagatavošana:
- Lēcas noskalo, pārlej ar ūdeni un vāra līdz gatavībai (20–30 minūtes).
- Sagriež sarkano sīpolu sev tīkamā formā un izmērā.
- Uz uzkarsētas pannas ar eļļu cep sīpolu, līdz mīksts (apmēram 5 minūtes). Pievieno pusi tējkarotes balzametiķa un 2 ēdamarotes ūdens. Var pievienot šķipsnu cukura. Cep vēl 2–5 minūtes, līdz sīpoli ir zeltaini brūni.
- Lēcas nokāš, izber uz pannas pie sīpoliem. Pievieno tomātus savā sulā, pusi tējkarotes balzametiķa, sāli, piparus. Gatavo vēl 3 minūtes. Pievieno zaļumus. Gatavs!
Recepte LSM.lv pirmo reizi publicēta 2022. gada 2. novembrī.
Stāsti par pākšaugiem