Lēti, gardi un ātri – lēcas ar sarkanajiem sīpoliem un tomātiem

Garšīgi, ātri, lēti un nav jāpieliek pūles, stundām mizojot sastāvdaļas. Šādu maltīti var ēst kā pamatēdienu, bet vislabāk pasniegt kopā ar graudaugiem, piemēram, griķiem vai rīsiem. Lēcas un graudaugi kopā veido ideālu neaizvietojamo aminoskābju kombināciju, kas pēc sastāva ir līdzvērtīga gaļai.

Vienai porcijai nepieciešams:

  • 1 brūno lēcu glāze (200 ml)
  • 1 liels sarkans sīpols
  • 2 lielās karotes augu eļļas
  • tomāti savā sulā (bez apvalciņa un sēklām), 100 g
  • 1 tējkarote balzametiķa
  • sāls, pipari, zaļumi

Pagatavošana:

  1. Lēcas noskalo, pārlej ar ūdeni un vāra līdz gatavībai (20–30 minūtes).
  2. Sagriež sarkano sīpolu sev tīkamā formā un izmērā.
  3. Uz uzkarsētas pannas ar eļļu cep sīpolu, līdz mīksts (apmēram 5 minūtes). Pievieno pusi tējkarotes balzametiķa un 2 ēdamarotes ūdens. Var pievienot šķipsnu cukura. Cep vēl 2–5 minūtes, līdz sīpoli ir zeltaini brūni.
  4. Lēcas nokāš, izber uz pannas pie sīpoliem. Pievieno tomātus savā sulā, pusi tējkarotes balzametiķa, sāli, piparus. Gatavo vēl 3 minūtes. Pievieno zaļumus. Gatavs!

Recepte LSM.lv pirmo reizi publicēta 2022. gada 2. novembrī.

Stāsti par pākšaugiem

Vairāk

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti