Ilze saimnieko Dobeles novada Penkules pagastā, "Kalnapoču" lauku mājās. Īpašu vietu Ilzes sirdī atradusi ēst gatavošana, grāmatu lasīšana un sētas iekārtošana senču tradīcijās. Viņai ir svarīgi saglabāt autentiskumu it visā.
Nepieciešams:
(Sešām porcijām)
Krēmam:
- 200 grami bezpiedevu krēmsiera
- 150 grami saldā krējuma
- 4 ēdamkarotes cukura
- smalki rīvēta miziņa no viena citrona
Cepumu kārtai:
- 120 grami smilšu cepumu
- 60 grami sviesta, izkausēts un atdzesēts
Ogu mērcei:
- 250 grami ogu, ja vēlas saldāku – pievieno medu
- 1 ēdamkaroti citronu sulas
Pagatavošana:
Sagatavo sešas glāzes vai burciņas pildīšanai. Pamatnei ar rokām saberž vai blenderī samaļ cepumus smalkās drupačās. Iemaisa izkausēto sviestu. Ogas mērcei sablenderē viendabīgā masā. Ar mikseri saputo krēmsieru ar cukuru, pievieno saldo krējumu. Puto, līdz masa kļūst stingrāka un "tur formu". Beigās iemaisa citrona miziņu.
Burciņkūciņas kārto šādi: apakšā liek cepumu masu, pa virsu saputoto krēmu. Tad pārlej ogu mērci. Atkārto vēlreiz siera kūkas kārtu un dekorē ar ogām un piparmētrām.