Kristīne ikdienā nodarbojas ar ciemiņu uzņemšanu lauku mājā "Dzeņi". Tas viņai sagādā lielu prieku. Kristīne ir ļoti saimnieciska, sirsnīga un strādīga. Visus ciemiņus savā sētā uzņem atplestām rokām, cienā ar dažādiem gardumiem un dzērieniem – neviens šo māju nepametīs tukšu vēderu. Kristīnes ģimene ir viņas lielais balsts un spēka avots. Visi kopā strādā, uztur "Dzeņu" mājas un rūpējas par tradīcijām.
Siera kvadrātiņiem nepieciešams:
- Iepakojums saldētas kārtainās mīklas
- 200 grami Čedaras siera
- 2 ķiploka daiviņas
- 100 grami majonēzes
- Ķiršu tomātiņi
Pagatavošana:
Atsaldē un sadala kārtaino mīklu mazos kvadrātiņos. Pirms cepšanas apsmērē ar olu un uzkaisa ķimenes un sāli. Cep aptuveni 20 minūtes 200 grādos. Tikmēr sarīvē Čedaras sieru, tam pievieno sakapātu ķiploku, majonēzi un tomātiņus. Visu samaisa. Kad kārtainā mīkla sacepusies, to sadala uz pusēm veidojot "cepurītes". Pilda kārtainās mīklas kvadrātiņus ar siera masu un uzliek tiem "cepurītes".
Pankūkām ar foreli nepieciešams:
2 kilogrami kartupeļu
2 olas
Šķipsniņa sāls
Ķimenes
Mazsālīta forele
100 grami Filadelfijas siera
Pagatavošana:
Uz vidēja biezuma rīves sarīvē kartupeļus. Caur sietu nosusina. Kartupeļu šķidrumu nolej, bet nosēdušos kartupeļu cieti pieliek pie rīvētās kartupeļu masas. Kartupeļiem pievieno olu, sāli un ķimenes, visu samaisa. Karstā pannā cep mazas pankūciņas. Kad pankūkas atdzisušas, tām virsū uzsmērē Filadelfijas sieru, liek plānu šķēlīti foreles, dekorē ar citronu vai fenheļa zaļumiem.
"Īstās latvju saimnieces"