Ērkšķogas ziemai jeb marinēti krizdoļi. Lieliska piedeva pie gaļas

No krizdolēm jeb ērkšķogām var gatavot ne tikai saldus ievārījumus, ko ziemā ēst pie pankūkām un putrām, bet arī lielisku piedevu gaļai. Turklāt marinētas ērkšķogas ir samērā viegli pagatavot – nedaudz jāparosās virtuvē un gards ziemas krājums gatavs. Jāatceras, ka marinējumu jāsteidz gatavot, kamēr ogas vēl ir zaļas.

Nepieciešams

  • 1 kg zaļu, negatavu krizdoļu
  • 0,6 l ūdens
  • 350 g cukura
  • 6 krustnagliņas
  • kanēļstandziņas gabaliņš
  • 130 ml etiķa

Gatavošana

Ogām notīra kātiņus un noskalo. No pārējām sastāvdaļām uzvāra marinādi, ieber krizdoļus, pavāra visu vēl dažas minūtes, bet lai ogas nesāk sprāgt. Gatavs! Liek tīrās burciņās ar visām krustnagliņām un kanēli, gaida ziemu. Forši garšo pie gaļas ēdieniem.

Vēl par marinēšanu

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti