Nepieciešams:
- 1–2 jauni cukīni bez sēklām un ar mīkstu miziņu,
- 6 burkāni,
- 150 g kūpināta cūkas šķiņķa,
- 300 g svaigu gaileņu,
- 6–7 tomāti,
- 2 sīpoli,
- 5 ķiploka daiviņas,
- 2 ēdamkarotes rabarberu sulas (rabarberus drīkst ēst arī pēc Jāņiem),
- 100 g zaļumu pesto,
- 100 g sviesta,
- 150 g cietā tipa vai Čedaras siera,
- sāls, svaigi malti melnie pipari, medus.
Pagatavošana:
-
Burkānus nomizo un ar slaiseri vai mizojamo nazīti sašķēlē plānās šķēlītēs. Ķiploku daiviņas attīra no mizām, nedaudz sašķaida.
-
Pannā izkausē nedaudz sviesta, pievieno ķiploku daiviņas un apcep burkānus. Kad burkāni jau gandrīz gatavi, pievieno rabarberu sulu, tējkaroti medus un sāli pēc garšas.
-
Sīpolus un divas ķiploku daiviņas sakapā, gaļu sagriež mazos gabaliņos, sēnes ar rokām saplūkā vai sagriež rupjos gabalos.
-
Sīpolus apcep uz pannas sviestā. Kad sīpoli gandrīz zeltaini, tiem pievieno šķiņķi, sēnes un ķiplokus. Cep, līdz sēnes zeltainas.
-
Cukīni nomizo un sagriež 1,5 cm biezās šķēlēs. Šķēles apcep uz pannas sviestā no abām pusēm zeltainas.
-
Tomātus sagriež ripiņās, sieru sarīvē.
-
Cukīni šķēles liek servējamā traukā, tām virsū sēnes ar šķiņķi un sīpoliem. Visu nosedz ar tomātu ripiņām un rīvēto sieru. Pāri klāj vāku vai foliju un ļauj garšām savilkties un sieram pakust 5 minūtes. Tad pasniedz kopā ar burkāniem.
Materiāls LSM.lv pirmo reizi tika publicēts 2017. gada 8. novembrī.