Visās Latvijas oficiālajās peldvietās pirms peldsezonas sākuma ūdens kvalitāte atbilst prasībām

58 oficiālajās peldvietās, kurās Veselības inspekcija pirms peldsezonas sākšanas 15. maijā veica pārbaudes, peldūdens kvalitāte atbilst prasībām un mikrobioloģiskais piesārņojums netika konstatēts nevienā ūdens paraugā, informēja inspekcijā.

Tāpat Veselības inspekcijas pārstāvji darīja zināmu, ka oficiālajam peldvietu sarakstam šajā sezonā pievienojas jauna vieta – Daugavas peldvieta “Ķīpsala” Rīgā.

Ņemot vērā, ka ūdens temperatūra peldvietās patlaban ir zema,

inspekcija iesaka nogaidīt un doties peldēties, kad ūdens temperatūra būs sasniegusi vismaz +18 grādus.

Inspekcijas speciālisti padziļinātu peldvietu ūdens kvalitāti oficiālajās peldvietās kā laboratoriski, tā vizuāli pārbaudīs reizi mēnesī līdz peldsezonas beigām 15. septembrī.

Laboratorijā tiek noteikti mikrobioloģiskie rādītāji – fekālā piesārņojuma indikatori zarnu nūjiņas (E.coli) un zarnu enterokoki, savukārt vizuāli ūdens paraugu ņemšanas laikā tiek novērtēta ūdens krāsa, kā arī pievērsta īpaša uzmanība peldošiem atkritumiem un naftas produktiem ūdenī un zilaļģu savairošanās procesam, skaidroja Veselības inspekcijā.

Dokumenti

Peldvietu monitoringa rezultāti maijā

Lejuplādēt

93 KB

Ja peldvietu ūdens paraugu analīžu rezultāti liecinās, ka ūdens neatbilst prasībām, inspekcija noteiks peldēšanās ierobežojumus – ieteikumu nepeldēties vai aizliegumu peldēties, un informācija tiks izvietota konkrētās peldvietas informatīvajā stendā. Ieteikums nepeldēties būtu ievērojams jutīgām iedzīvotāju grupām: maziem bērniem, vecākiem cilvēkiem un cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām, kuru imūnā sistēma ir novājināta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt