«Dienas tvīts»: Žubīte

Žubīte ir ikdienišķākais un viens no biežāk dzirdamajiem putniem Latvijā. Kopējais žubīšu skaits ir aptuveni 3 miljoni ligzdojošu pāru. Tātad caurmērā pavasarī šo putnu Latvijā ir trīs reizes vairāk nekā cilvēku.

Pēdējā laikā ornitologi žubītes vairs nepieskaita īstiem gājputniem, jo tās ir sastopamas pie mums arī ziemā, īpaši apdzīvotās vietās barotavu tuvumā. Tomēr līdzīgi citām tā saukto daļējo migrantu sugām vairākums mūsu žubīšu aizlido pārziemot siltākās Eiropas zemēs.

Drīz pēc atgriešanās žubīšu tēviņi ar savu skaļo dziesmu pieskandina mežus, parkus un citus lielākus apstādījumus. Tā ir vien divas līdz trīs sekundes īsa, strauja un salīdzinoši vienmuļa, atkal un atkal neskaitāmas reizes no dienas dienā atkārtota, taču cilvēka ausij visai tīkama "zāģēšana".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Vide un dzīvnieki
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti