- Pie tagadējās malkas dārdzības jāgriež vērība uz pareizu uguns kuršanu: no iesākuma, kamēr ēdiens uzvārās, jāņem smalka, sausa malka un jāsakur krietna uguns, lai ātrāki uzvārās. Pēc tam pietiek ar vienu vai divām pagalēm, tikai jāpieskata, lai būtu tik daudz karstuma, ka ēdiens pastāvīgi lēni vārās (katlam, saprotams, jābūt ar cietu vāku). Tā vārot aiztaupa daudz malkas un arī ēdiens lēni vāroties nepārkūsā un nevajadzīgi neizgaro, caur to virums zaudētu daļu no savām labākām sastāvdaļām.
Vairāk par kalendāru un izdevēju
''Mājsaimniecības kalendāru'' izdeva Gērta grāmatu tirgotavas apgāds Rīgā. Kalendārs izdots tikai divus gadus.
Vispārīgā daļa neatšķiras no citiem kalendāriem, arī piedāvātie derīgie padomi mājsaimniecībā, ārstniecībā nav nekas nedzirdēts vai nelasīts. No novitātēm nekā īpaša. Literārajā daļā ievietoti stāstu tulkojumi. Un, kā visos kalendāros, arī šajā daudz reklāmu.
Kalendāru izdeva Gērta Anna – grāmatu apgādātāja un veikala īpašniece, liecina LNB datu bāze "Latviešu grāmatniecības darbinieki līdz 1918. gadam".