Sadaļas Sadaļas

VUGD brīdina par karstumu

Pamatojoties uz Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) brīdinājumu par karstumu, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) atgādina par piesardzības pasākumiem, kurus vajadzētu ievērot šādos apstākļos, un rīcību pārkaršanas gadījumos.

VUGD iesaka iedzīvotājiem ilgstoši neatrasties saulē, neveikt fizisku slodzi saulē, kā arī karstās, nevēdinātās telpās, izdzert vismaz 1-2 litrus ūdens dienā un pārkarsušiem strauji neiet peldēties aukstā ūdenī.

VUGD atgādina, ka par pārkaršanu vai karstuma dūrienu var liecināt galvas sāpes, slikta dūša, vemšana, ātrs pulss, apziņas traucējumi (pat līdz bezsamaņai), paaugstināta ķermeņa temperatūra.

Pārkaršanas vai karstuma dūriena gadījumā cietušie jānovieto guļus ar paceltu galvgali vēsā un labi vēdinātā telpā, jāatģērbj cietušais, jādod viņam dzert nelieliem malkiem vēsu, nedaudz sālītu ūdeni ne mazāk par 1 litru, jāliek uz cietušā galvas, kakla, krūtīm un padusēs mitras, vēsas kompreses, jāapšļaksta cietušais ar vēsu ūdeni.

Ja cietušā stāvoklis neuzlabojas, jāizsauc neatliekamā medicīniskā palīdzība – 113 vai 112.

Jau ziņots, ka no 26. līdz 31.jūlijam Latvijā daudzviet gaidāms stiprs karstums – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27...+32º. Atsevišķos rajonos gaidāms pat ļoti stiprs karstums – gaisa temperatūra sasniegs +33.

Viskarstākās gaisa masas Latvijā iegriezīsies nākamnedēļ, kad temperatūra pakāpsies vēl par grādu augstāk, naktīs gaiss vietām nepaspēs atdzist vairāk kā līdz +20..+22 grādiem. Nedaudz pieaugs gaisa mitrums, būs vairāk mākoņu, vietām īslaicīgi līs un plosīsies pērkona negaiss.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Veselība
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt