“Es noteikti neteiktu nevienam, ka skābētu kāpostu sulu nevajag lietot, bet es arī neteiktu, ka to vajag lietot daudz. Uztversim to kā parastu produktu, kurā ir fermentācijas procesi,” atbildot uz jautājumu, vai skābu kāpostu sula ir veselīga, teica dakteris.
Ļaudīm, kuriem ir gremošanas traucējumi, iespējams, arī aizcietējumi, ir nepieciešamas baktērijas, kas strādā viņu vietā. “Mēs esam pieraduši dzīvot simbiozē ar šīm baktērijām, zarnu trakts ir pilns ar tām. Skābo kāpostu sula mums palīdz šo balansu atrast. Ja garšo kefīrs, jogurts un citi fermentēti produkti, tad tas noteikti nebūtu slikti,” norādīja Ziedonis.
Vienlaikus ārsts uzsvēra, ka, dzerot kāpostu sulu, jāievēro samērība: “Man patīk, ka cilvēki lieto dažādus produktus – jo vairāk [dažādāk], jo labāk, arī to pašu skābēto kāpostu sulu, bet nevajag pārspīlēt.”
Materiāls pirmo reizi LSM.lv publicēts 2020. gada 27. decembrī.