2011. gadā Lielbritānijas valdība noslēdza brīvprātīgu vienošanos ar pārtikas industriju mazināt sāls patēriņu, taču pētnieki secina, ka šī stratēģija nestrādā. Pārāk vāja ir pārtikas industrijas pārraudzība un regulēšana.
Pieaugušajam cilvēkam dienā nevajadzētu uzņemt vairāk par 6 gramiem jeb vienu tējkaroti sāls, bet bērniem – ne vairāk par trim gramiem. Un vienkāršas brokastis ar maizi un vienu gaļas šķēli jau sasniedz šo dienas normu.
Taču pārtikas industrija uzstāda pati savus mērķus. Un tā viens pieaugušais Anglijā vidēji apēd 8 gramus sāls dienā, parasti pat neapzinoties. Lielākoties tas ir no maizes, apstrādātas gaļas un gatavajiem ēdieniem. Īpaši viegli sāli pārdozēt ir bērniem.
Un pārlieku liels sāls patēriņš ir saistīts sirds un asinsvadu slimībām.
Ārsti norāda – nespēja regulēt industriju novedīs ne tikai pie cilvēku nāvēm, bet arī pie lielākām veselības budžeta izmaksām, kas varētu sasniegt teju miljardu mārciņu laika posmā līdz 2025. gadam.