Ja cilvēkam ir paaugstināts holesterīna līmenis, ieteicams izvairīties no treknu produktu lietošanas uzturā, tādēļ, ja ir vēlme uzvārīt buljonu, veselīgāk to pagatavot pašiem no gaļas, zivs vai dārzeņiem, nevis buljona kubiņiem.
“Buljona kubiņos diemžēl atrodami palmu tauki, kas, protams, ir nelielos daudzumos, bet palmu taukos 50% ir piesātinātie tauki, kas var vairot kopējo holesterīna daudzumu, tāpēc tā nebūs veselīga izvēle,” atklāja speciāliste.
Uztura speciāliste arī piebilda, ka buljona kubiņos ir augsts sāls daudzums. Ja runā par sirds un asinsvadu slimībām, palielināta sāls uzņemšana ir viens no riska faktoriem.
Sertificēta uztura speciāliste rekomendē vārīt buljonu pašiem, pievienojot dažāda veida garšaugus, lai pilnveidotu buljona garšu, lai arī tas būs ilgāk un darbietilpīgāk, nekā izmantot buljona kubiņus, jo ātrs rezultāts ne vienmēr būs labākais un vērtīgākais.