Pārtikas revidents

«Pārtikas revidents». Latvijas superēdieni

Pārtikas revidents

5 produkti, kas samazina onkoloģisku slimību risku

Buljons no gaļas vai buljona kubiņiem – kas veselīgāk?

Kādēļ no buljona kubiņiem jāizvairās sirds un asinsvadu slimniekiem?

Buljona kubiņos atrodami palmu tauki un augsts sāls daudzums, no kuriem īpaši būtu jāuzmanās sirds un asinsvadu slimniekiem, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam “Pārtikas revidents” atklāja sertificēta uztura speciāliste Lizete Puga.

Ja cilvēkam ir paaugstināts holesterīna līmenis, ieteicams izvairīties no treknu produktu lietošanas uzturā, tādēļ, ja ir vēlme uzvārīt buljonu, veselīgāk to pagatavot pašiem no gaļas, zivs vai dārzeņiem, nevis buljona kubiņiem.

“Buljona kubiņos diemžēl atrodami palmu tauki, kas, protams, ir nelielos daudzumos, bet palmu taukos 50% ir piesātinātie tauki, kas var vairot kopējo holesterīna daudzumu, tāpēc tā nebūs veselīga izvēle,” atklāja speciāliste.

Uztura speciāliste arī piebilda, ka buljona kubiņos ir augsts sāls daudzums. Ja runā par sirds un asinsvadu slimībām, palielināta sāls uzņemšana ir viens no riska faktoriem.

Sertificēta uztura speciāliste rekomendē vārīt buljonu pašiem, pievienojot dažāda veida garšaugus, lai pilnveidotu buljona garšu, lai arī tas būs ilgāk un darbietilpīgāk, nekā izmantot buljona kubiņus, jo ātrs rezultāts ne vienmēr būs labākais un vērtīgākais.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt