Pārēšanās atstāj dažādas tūlītējas sekas, piemēram, sajūtu, ka procesi kuņģī apstājušies. Tad nedaudz varētu palīdzēt gāzēti dzērieni, jo tie veicinās, lai kuņģa skābe izdalās un gremošanas process sāksies, ieteica Havensone.
Tāpat bieži vien pēc pārēšanās ir mainīga vēdera izeja, kas nozīmē, ka ir konkrētas uzturvielas, kuras organisms nav bijis spējīgs pilnvērtīgi sagremot.
“Protams, ka šādas pārēšanās epizodes nekas labs nav, jo parasti izjūk zarnu pareizā mikroflora, jo resnajā zarnā, kur nekam tādam nebūtu jānonāk, nonāk nesagremoti uzturvielu pārpalikumi, kuri izjauc labo mikrofloru,” skaidroja speciāliste.
“Secīgi pēc tam cilvēkam pūšas vēders, viņam ir tāda tūskas, pilnuma sajūta. Tās var būt sekas, ja pārēšanās ir regulāras,” viņa piebilda.
Pārēšanās bieži vien saistāma ar alkohola, sevišķi alus lietošanu, Havensone stāstīja: “Alum ir tā īpašība, ka tas ļoti ātri iedod enerģiju, satur maz kaloriju, bet tikpat ātri tā enerģija pazūd un roka sniedzas pēc uzkodām.”
“Tas ir tīri fizioloģiski, jo alus ļoti strauji paaugstina cukuru, un pēc tam secīgi cukura līmenis asinīs var samazināties. Tas rada svārstības un varbūt tādu izsalkuma sajūtu,” viņa skaidroja.
Šādas cukura svārstības savukārt nenāk par labu vielmaiņai. “Tad parasti redzam, ka sekas ir alus vēderiņi, kuri ir tie, kas ietekmē gan sirds asinsvadu veselību, arī kopumā izmaina aknu veselību, jo aknas aptaukojas,” norādīja Havensone un atgādināja, ka šo dzērienu pārmērīgi lietot nav ieteicams.