Infografika: "Maxima Latvija"
„Karstajās vasaras dienās mēs iesakām pircējiem izvēlēties pārtiku, balstoties pēc racionāliem apstākļiem un ģimenes tradīcijām. Aicinām pirms pārtikas iegādāšanās padomāt vai, piemēram, būs pieejami produktiem nepieciešamie uzturēšanas apstākļi tuvāko divu stundu laikā, vai iegādātā pārtika ir atbilstošos apjomos un būs iespējams to izlietot tuvākajā laikā,” stāsta veikalu tīkla Procesu un kvalitātes departamenta direktore Dace Grava.
Viņa arī vērš uzmanību, ka, sākotnēji ēdot produktus, cilvēki var nepamanīt to, vai produkts ir sabojājies vai nē, taču vēlāk jau var rasties saindēšanās, kas var izraisīt nepatīkamu pašsajūtu, sliktu dūšu, temperatūras paaugstināšanos un negatīvas emocijas.