Festivālu laikā iesaka uzmanīties vairāku pārtikas produktu lietošanā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Vasara ir aktīvās atpūtas laiks, kad daudzi dodas dabā, apmeklē dažādus brīvdabas pasākumus un festivālus. Cilvēkiem jābūt uzmanīgiem, izvēloties, uzglabājot un lietojot pārtikas produktus, lai neapdraudētu veselību, gada siltākajos mēnešos atgādina Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).

PVD aicina iegādāties pārtiku tikai drošās tirdzniecības vietās un pievērst uzmanību produktu uzglabāšanas temperatūrai. Dodoties dabā un apmeklējot brīvdabas pasākumus, jābūt sevišķi uzmanīgiem, izvēloties augsta riska pārtiku, galvenokārt dzīvnieku izcelsmes produktus - gaļu, pienu, zvejas produktus, kā arī konditorejas izstrādājumus, jo siltā laikā tie ātri bojājas.

Jāpievērš uzmanība marķējumā norādītajam produktu realizācijas termiņam. Tāpat arī svarīgi atcerēties, ka uzturā jālieto tīrs dzeramais ūdens, kā arī jāievēro personīgā higiēna, tostarp regulāra roku mazgāšana.

Pārtika glabājama drošā temperatūrā, jāizvēlas svaigi un nebojāti produktus, lai atpūta dabā sniegtu tikai pozitīvas emocijas un nesagādātu raizes par veselību, vēsta PVD sniegtie ieteikumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti