Etiopijas graudi – atklājums rietumniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Par jaunāko modes kliedzienu, īpaši Rietumu pasaules slavenību vidū, ir kļuvuši Etiopijā izaudzēti un ievākti graudi, ko dēvē par “tefu”. Šos smalkos graudus Etiopijā audzē jau gadsimtiem, un tiem ir daudz vērtīgu uztura īpašību.

Ir pierādīts, ka šos graudus Etiopijā audzē un lieto pārtikā jau vairāk nekā piecus tūkstošus gadu, un arvien to iegūšanā izmanto sentēvu metodes. Kad labība nopļauta, tajā ielaiž govis, kas izmīda stublājus, atdalot graudus no vārpām. Vismaz četri no katriem desmit Etiopijas zemniekiem audzē šo kultūru, un tuvākajā nākotnē tā varētu iet plašumā, jo graudi kļuvuši par atklājumu un modes kliedzienu Rietumu pasaulē.

Tādas slavenības kā dziedātājs Stings, aktrise Gvineta Paltrova un modes dizainere Viktorija Bekhema kļuvušas par kaismīgām jaunatklāto graudu fanēm. Tiem piemītot daudz vērtīgu uztura īpašību – tie nesatur glutēnu un ir minerālvielām bagāti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti