Dietoloģe sacīja, ka nav īpašas Covid-19 diētas, taču uzturam jābūt pilnvērtīgam un īpaši jāpiedomā par olbaltumvielu uzņemšanu.
“Lai kāda ir slimības fāze, svarīgi, lai [pacients] būtu pietiekami daudz nodrošināts ar labām olbaltumvielām,” uzsvēra Meija.
Ja saslimšana ir smaga, ar augstu temperatūru un bezspēku, tad attīstītās hipermetabolisms – straujš enerģijas patēriņš, kas veicina organisma izsīkšanu.
“Tas nozīmē, ka viss organismā vārās un sadeg.
Ja vēl cilvēks nevar ieēst, organisms zināmā mērā apēd pats sevi. Turklāt šajā situācijā [organisms] gandrīz nemaz nelieto taukus, bet vairāk muskuļu audus – olbaltumvielu rezerves,”
Meija skaidroja, kādēļ nepieciešams uzņemt olbaltumvielas.
Ja cilvēkam ir elpošanas grūtības, ieteicams ēst biežāk un mazākām porcijām, kā arī sekot līdzi, cik daudz sirdzējs apēd. Ja slimnieks apēd apmēram pusi vai mazāk no tā, cik iepriekš ēdis, ir jādomā, kā situāciju koriģēt.
Palīdzēt var, piemēram, mājās gatavoti kokteiļi, kuru sastāvā ir olbaltumvielas. Vienlaikus, ja ir izteikts apetītes trūkums, jāpiedāvā tas, ko cilvēks grib ēst.