„Bērni visu ēd, ko viņiem dod. Citreiz atnāk un papildus paprasa. Nav tā, ka kaut ko ēd labāk, kaut ko sliktāk,” komentē pavāre Inga Molodija.
Skolas kafejnīcā rindas kārtībā sev tīkamo pusdienu maltīti izvēlas vecāko klašu skolēni. Te arī nopērkams minerālūdens, piens un vairāku veidu bulciņas, kas tiek ceptas turpat uz vietas. Mazo klašu skolēni tās drīkst nopirkt tikai pēc pusdienām.
„Bulciņas pērk ļoti labi. Mums ir izstrādāta tehnoloģija, kas atbilst noteikumiem. Tikai ar jauno gadu nomainījām margarīnu pret sviestu. Mēs ņemam tikai atļautos produktus, kas nav nekādi izstrādājumi,” stāsta skolas ēdnīcas vadītāja Vineta Asne.
Kā atzīst skolas medmāsa, tad lielākoties skolēni izvēloties siltas pusdienas, nevis našķus no tuvējā veikala. Daudziem siltais ēdiens ir vienīgā nopietnā ēdienreize, taču ir arī tādi, kam regulāri no mājām tiekot doti līdzi visdažādākie saldumi. „Runājam ar vecākiem, sakām, ka nevajadzētu dot tik daudz saldumu līdzi. Mēģinām pārliecināt, ka bērnam siltais ēdiens ir svarīgs,” atzīst skolas medmāsa Inga Niķele.
Skolas un vecāku savstarpēja sadarbība un izpratnes veidošana par veselīgu, pilnvērtīgu uzturu ir galvenais priekšnoteikums, lai veidotos pareizi bērnu ēšanas paradumi, uzskata Grobiņas skolas vadība, jo pretējā gadījumā tā būs cīņa ar vējdzirnavām.