Ja cilvēks dienā izdzer pusotru vai divus litrus ūdens, katru dienu papildus uzņemt konservantus un krāsvielas būtu lieki, skaidroja Grīnberga.
“Dzert gāzētu vai negāzētu ūdeni – tā ir katra paša izvēle. Vienīgā atšķirība, kur bieži cilvēki maldās – jauc gāzēto ūdeni ar mineralizētu ūdeni. Mineralizētie ūdeņi ir sāļie ūdeņi, kuriem ir augsts minerālvielu saturs, piemēram, daudz nātrija un citas vielas, kad dod šo sāļo garšu. Ar šādiem ūdeņiem aizrauties noteikti nevajadzētu, jo tādā veidā iespējams ātri pārdozēt, piemēram, to pašu nātrija daudzumu savā uzturā,” brīdināja uztura speciāliste.
Ja ir bažas par krāna vai akas ūdens kvalitāti, uztura speciāliste ieteica veikt laboratoriskos izmeklējumus, lai uzzinātu, vai šajā ūdenī ir vai nav kāds mikrobioloģiskais piesārņojums.