Sadaļas Sadaļas

Zemesriekstu sviesta cepumi. Gatavojam kopā ar bērniem

Ļoti gardi, kraukšķīgi un sātīgi cepumi. Jūsu bērnam noteikti patiks tos gatavot.

Nepieciešams:

  • 150 g zemesriekstu sviesta ar riekstu gabaliņiem
  • 150 g sviesta
  • 150 g brūnā cukura
  • 1 ola
  • 1 tējkarote cepampulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1 glāzes miltu
  • 0,5 glāzes auzu pārslu

Pagatavošana:

Mīkstu sviestu kopā ar cukuru sakuļ, pieliek zemesriekstu sviestu, kanēli, olu, cepampulveri, sāli. Kad masa viendabīgi samaisīta, pieliek auzu pārslas, samaisa un tad liek klāt miltus.

Miltus liek pamazām, iespējams, visus miltus nevajadzēs.

Mīklai jābūt pastingrai, lai no tās var izveidot bumbiņas, tās saliek uz cepampannas (vēlams izklāt ar cepampapīru) atstatus vienu no otras. Bumbiņas saplacina ar dakšiņu. Uz katra cepuma uzliek dažus zemesriekstus.

Cepumus cep 190 grādos apmēram 15 minūtes.

Variants: Sviesta vietā var izmantot skābo krējumu vai bezpiedevu jogurtu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vecāki un bērni
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt