Zemesriekstu sviesta cepumi. Gatavojam kopā ar bērniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ļoti gardi, kraukšķīgi un sātīgi cepumi. Jūsu bērnam noteikti patiks tos gatavot.

Nepieciešams:

  • 150 g zemesriekstu sviesta ar riekstu gabaliņiem
  • 150 g sviesta
  • 150 g brūnā cukura
  • 1 ola
  • 1 tējkarote cepampulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1 glāzes miltu
  • 0,5 glāzes auzu pārslu

Pagatavošana:

Mīkstu sviestu kopā ar cukuru sakuļ, pieliek zemesriekstu sviestu, kanēli, olu, cepampulveri, sāli. Kad masa viendabīgi samaisīta, pieliek auzu pārslas, samaisa un tad liek klāt miltus.

Miltus liek pamazām, iespējams, visus miltus nevajadzēs.

Mīklai jābūt pastingrai, lai no tās var izveidot bumbiņas, tās saliek uz cepampannas (vēlams izklāt ar cepampapīru) atstatus vienu no otras. Bumbiņas saplacina ar dakšiņu. Uz katra cepuma uzliek dažus zemesriekstus.

Cepumus cep 190 grādos apmēram 15 minūtes.

Variants: Sviesta vietā var izmantot skābo krējumu vai bezpiedevu jogurtu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti