Ralfs gatavo

Kivi

Ralfs gatavo

Ralfs gatavo 4. 3. sērija. Kukurūzas putraimu kūka

Zemeņu kēksiņi

Zemeņu kēksiņi. Gatavojam kopā ar bērniem!

Brīvdienu našķa recepte, kuras gatavošanu ierāda mazie pavāri. Izmēģiniet!

Zemeņu keksiņi

 

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 75 g mīksta sviesta
  • 180 g cukura
  • 1 liela ola
  • 150 g miltu
  • 90 ml piena
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 šķipsna sāls
  • 150 g svaigu zemeņu
  • + dažas zemenes dekorēšanai

Krēmam:

  • 120 g maskarpones siera
  • 20 g pūdercukura
  • 60 ml saldā krējuma

Pagatavošana:

  1. Liek sildīties krāsni uz 175 grādiem.
  2. Bļodā iesijā miltus (150 g), cepamo pulveri (1 tk) un pievieno šķipsnu sāls.
  3. Citā bļodā saputo sviestu (75 g) un cukuru (200 g) līdz tas kļūst gaišs un gaisīgs. Tad iekuļ vienu olu.
  4. Mitrajai masai pakāpeniski pievieno miltu masu, paralēli lejot klāt arī pienu (90 ml).
  5. Smalki sagriež zemenes (150 g) un iemaisa kopējā masā.
  6. Mīklu liek mazajās kēksu formiņās, piepildot ⅔ katrā.
  7. Cep apmēram 20 minūtes līdz tie kļuvuši zeltaini brūni.
  8. Kamēr kēksiņi kārtīgi atdzesējas, pagatavo krēmu.
  9. Maskarponi (120 g) un pūdercukuru (20 g) saputo līdz vienmērīgai masai.
  10. Pievieno saldo krējumu (60 ml) un puto, līdz konsistence kļūst krēmīga un stingra.
  11. Ar konditorejas maisiņu virs kēksiņiem taisa krēma cepurītes, ko vēl izdekorē ar sagrieztām zemenēm. Labu apetīti!


 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt